VÅRA ÖL

VÅRA ÖL

Våra ölsorter är noggrant framtagna och kvalitetstestade och såklart bryggda i vårt mikrobryggeri i Vaxholm/Rindöhamn. 

Enligt alkohollagen får vi inte sälja direkt till konsument, men ölen kan inhandlas på Systembolaget i Vaxholm, Arninge eller Täby Centrum eller beställas kostnadsfritt i hela landet till ditt närmaste Systembolag.

Självklart serveras våra brygder på restaurangerna i Vaxholm. Är du restaurangkund så kontakta oss via länken nedan.

Waxholm Sommar Ale 
En fruktig, lätt humlearomatisk ale med en behaglig beska som passar till lättare sommarrätter men även utmärkt som sällskapsdryck. Nyanserad smak med inslag av ljust bröd, persika, aprikos och päron. Humle från både Nya Zeeland och USA i ett elegant solgult öl.
330 ml  •  Alkoholhalt: 5,0 %.

Waxholm Lovart Lager  
Ett ljust medelfylligt lageröl i modern stil. Med sina fyra maltsorter får ölet en härligt gyllenefärg. Amerikanska humlesorter ger en fruktig citruskaraktär och en distinkt avrundande beska.
330 ml •  Alkoholhalt: 5,4 %. 

Waxholm Pale Ale 
Ett komplext humlearomatiskt öl, med inslag av fruktighet, aprikoser och sirapslimpa. Den tydliga beskan har drag av pomerans. Vi använder tre sorters humle och ölet är torrhumlat för att förhöja humlearomen.
330 ml  •  Alkoholhalt: 5,2 %

Waxholm Saison - EKOLOGISK
Ett ljust medelfylligt öl med stor fruktig smak och tydliga toner kryddighet från den unika jästen som även ger inslag av apelsin och röd grapefrukt. Inslag av ljust bröd, kryddighet och en bestämd beska kompletterar smakbilden.
330 ml • Alkoholhalt: 5,0 %

Waxholm India Pale Ale 
En fräsch engelsk IPA. Snygga maltiga toner med inslag av havrekaka, karamell och knäck. Vi använder tre sorters malt och tre sorters humle med en generöst tilltagen bittergiva till denna traditionella öl med modern tvist. Ölet har en nyanserad humlearomatisk smak med tydlig beska.
330 ml  •  Alkoholhalt: 5,4 %

Waxholm Premium Lager
Ett ljust medelfylligt öl i klassisk stil. Brödig smak, liten maltsötma med inslag av aprikos och citrus. Klassisk humle ger en mjuk och medelfyllig beska.
500 ml  •  Alkoholhalt: 5,0 %

Waxholm Julöl
Ett mörkt underjäst öl. Bryggt på fyra maltsorter för att ge kropp och karaktär samt en krämig skumkrona. Låg sötma för att passa till julbordet.Maltig smak med inslag av mörk sirap, torkad frukt, chokolad och knäckebröd
500 ml  •  Alkoholhalt: 5,7 %

Waxholm Winter Warmer 
En varm rödbrun ale i lite starkare stil. Bryggt med kärlek och omsorg i skärgården. Med mjuk maltighet och inslag av rostat kaffe, russin och apelsinchoklad. Balanserad beska med en värmande känsla.
330 ml •  Alkoholhalt:  6,3 %

KONTAKT
Waxholms Bryggeri AB, Hus 105, Rindöhamn, 185 41 Vaxholm. Org.nr 556387-8379 
E-post: info@waxholmsbryggeri.se  
 
© Copyright Waxholms Bryggeri AB